Akupunktur, NADA, foglossningsakupunktur

Inför Akupunkturbehandling

På Blekinge Idrottshälsa erbjuds flera olika sorters akupunktur:

* Akupunktur – vid smärta, huvudvärk, migrän, idrottsskador, inflammationer, musarm”/epicondylit.

* Triggerpunktsakupunktur – vid triggerpunkter med utstrålande smärta

* NADA-akupunktur – vid ångest, sömnstörningar, beroende mm.

* Bäckenakupunktur – för dig som är gravid och har bäckensmärta/foglossning

* Elakupunktur – för dig med svårare smärttillstånd och besvär

Pris 480:-

Hur går akupunkturbehandling till?

Du behandlas helt individuellt. Som exempel behandlas huvudvärk olika för var person beroende på var värken sitter och vad personen har för övriga sjukdomstecken. En individuell behandling planeras för just Dig och det finns nästan aldrig två patienter som har exakt samma behandlingspunkter!

Vid behandlingen används tunna, tunna sterila engångsnålar. Nålarna sitter kvar ca 20 – 30 minuter. Ett vanligt behandlingsintervall är en till två gånger/vecka. Har akupunkturen inte gett någon effekt efter 5 – 6 gånger avbryts i regel behandlingen. En behandlingsserie brukar vara ungefär 10 behandlingar och anpassas efter hur Du svarar på behandlingen. Vid vissa smärtor kan sedan en vidmakthållande behandling ges, kanske en gång per månad eller glesare, för att Du ska få en ihållande smärtlindring.

Vad händer i kroppen vid akupunktur?

Vetenskapligt bevisat är: lokalt runt nålarna stimuleras läkning genom ökat blodflöde och utsläpp av speciella hormoner och antiinflammatoriska ämnen (neuropeptider). Kroppens egna smärtstillande ämnen, bl.a. endorfiner, frisätts, vilket gör att känsligheten för smärta minskar. Smärtimpulser i nervbanor till hjärnan blockeras också delvis, vilket ger minskad smärtupplevelse och Du kan påbörja rehabilitering snabbare.

Inför akupunkturbehandling

För att garantera Din säkerhet och för att ge Dig en säker akupunkturbehandling, ska Du fylla i nedanstående frågeformulär inför Din första behandling.

Det är givetvis viktigt att Du informerar Din behandlande sjukgymnast på Blekinge Idrottshälsa, om något av nedanstående svar skulle ändras under tiden som Din behandling pågår.

Akupunktur för gravida eller för Dig med bäckenproblem

Har Du problem med rygg- och bäckensmärta under eller efter graviditet? Det finns hjälp att få hos Blekinge Idrottshälsa! Jag har särskild utbildning och kompetens för akupunktur för Dig som är gravid och har bäckenrelaterade besvär.

Tag kontakt med Anna på Blekinge Idrottshälsa för mer information!

Comments are closed.