Presentation

            Välkommen till Blekinge Idrottshälsa!

Jag som jobbar på Blekinge Idrottshälsa heter Anna Olsson. Jag är legitimerad sjukgymnast, diplomerad massör och löpcoach.

Jag har lång erfarenhet av att hjälpa kunder med rehabilitering och skadeförebyggande träning. Jag har kunskap om hur du som älskar träning och idrott ska träna på rätt sätt för att Din kropp ska hålla, och jag delar gärna med mig av denna kunskap. Sedan min utbildning på Lunds universitetet har jag specialinriktat mig på rehabilitering av idrottsskador, framförallt knä- och axelskador. Jag jobbar även mycket med smärtproblematik och smärtbehandlingar för idrottare, motionärer och för dig som inte tränar alls.

Jag har under åren fått den stora förmånen att få jobba med flera olika lag och föreningar; bl a Asarums IF, Linköping FC, Karlshamns simklubb, Tingsryds Konståkningsklubb, Ronneby BK, Hörvikens IF, KAIF, Karlshamns SK Triathlon, IFK Karlshamn och Mörrums konståkningsklubb. Jag jobbar även som konsultsjukgymnast på OL-gymnasiet i Olofström.

Min vision med Blekinge Idrottshälsa är att minska risken för idrottsskador och förebygga skador. Jag brinner för att sprida budskapet till ungdomar och idrottsaktiva, hur man håller sig skadefri. Jag tycker att alla idrottsskador är onödiga och med rätt förebyggande träning och kunskap hos idrottande ungdomar, kan vi tillsammans minska idrottsskadorna!

Jag kommer gärna ut och håller i föreläsningar eller håller inspirationspass för Din klubb eller förening, hör av Dig så ordnar vi något som passar Er. Det finns många sätt för föreningar att finansiera föreläsningar och träningskonsultation hos mig, ta kontakt med mig så kan jag tipsa om hur just Din förening kan få ekonomiskt stöd för att anlita mig!

För mig personligen så har träning och hälsa har alltid varit en viktig del i mitt liv. Att sprida budskapet om rörelseglädje och träning är en uppgift som jag som sjukgymnast upplever som allt viktigare i dagens samhälle. Allt fler blir mer och mer stillasittande, både barn, ungdomar och vuxna. Vi behöver alla träning och rörelse i vår vardag för att må bra! Genom åren har jag själv varit aktiv inom  basket, handboll, ridning, friidrott, innebandy och gymnastik.

Idag är jag själv idrottsaktiv inom triathlon och swimrun; jag tränar och tävlar för Karlshamns SK Triathlon. Min bästa gren är löpning och jag brinner verkligen för att springa, och gärna längre sträckor. Mitt personbästa på halvmaran är 1.24 och min bästa tid på marathon är 3.04.  Mitt personbästa på en halv Ironman är 4.59 och på Ironman 11.32. Kustjagaren har jag gjort på 3.41 (med mycket draghjälp av Mattias Nilsson).

Comments are closed.