Veckans Hälsoinspiration; Huvudvärk och migrän? Akupunktur kan hjälpa Dig!


Huvudvärk och migrän är en av våra vanligaste folksjukdomar och orsakar både psykiskt och fysiskt lidande hos den drabbade. Det finns många sorters huvudvärk; mest kända är spänningshuvudvärk, migrän, hortons huvudvärk, huvudvärk beroende på läkemedel m.m .

Den allra vanligaste orsaken till spänningshuvudvärk är muskelspänningar i övre delen av nack- och skuldermuskulaturen och det är vanligt med sk triggerpunkter som ger smärtstrålning upp från den ömma muskelpunkten upp längs nacken och vidare upp i huvudet. Det är vanligt att patienter kommer till mig och berättar att de har smärta som ligger som ett band runt pannan och även de kan ibland beskriva smärta i käken!

Vanligaste behandlingsmetoden vid huvudvärk och migrän är värktabletter som vid långtidsbehandlingar kan ge en hel del biverkningar. Ett alternativ till dessa mediciner är akupunktur. Akupunktur är ett biverkningsfritt alternativ till läkemedel och har god beprövad effekt på olika typer av huvudvärk och migrän. Akupunktur är smärtlindrande, avslappnande och förbygger återkommande huvudvärk.

Tänk på att söka vård om:
Du får plötslig och svår huvudvärk som du inte känner igen (annan karaktär än du brukar ha) och särskilt i samband med nackstelhet, slöhet och feber
Du får synbortfall eller halvsidig domning som varar i mer än en timme
Din huvudvärken utlöses eller förvärras av att du hostar, nyser eller krystar
Du har huvudvärk och får tjock gulgrön eller blodig snuva
Du får återkommande huvudvärk på natten eller morgonen
Då huvudvärken inte går över på en vecka.

Var rädda om Er! //Anna

Bookmark the permalink.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.