Våga prova – triathlon

Det var en vacker höstdag i september 2012 med strålande solsken, ganska varmt i luften och lite blåsigt. På stranden vid Långasjöns kant i Asarum stod ett gäng förväntansfulla tjejer och killar som skulle ge sig iväg att köra en mini-triathlon. För flera av dem var det första gången de skulle prova.

Vi träffar Hugo Nilsson 11 år och hans syster Saga Nilsson 8 år som var med. Det var bådas första triathlon-tävling och Hugo berättar” Det var lagom varmt i vattnet och det var inte jobbigt att varken cykla eller springa”. Barnen simmade en liten sträcka i sjön, sedan sprang de upp och bytte om för att cykla en runda. Avslutningsvis sprang de sedan en slinga bredvid sjön innan de kom i mål och fick medalj. Hugo körde hela loppet själv, medan Saga hade sällskap av sin pappa på cyklingen och löpningen. ”Pappa var med om jag behövde hjälp eller var osäker på något” minns Saga. ”Jag tyckte banan var bra utmärkt, så man förstod hur man skulle springa och cykla, och så stod det folk längs hela vägen” säger Hugo. ”Och innan vi började tävla gick vi igenom hur man skulle simma och resten av banan”.

 

Gratis för barn upp till 13 år

Karlshamns SK Triathlon som anordnar tävlingen även i år, och man ser gärna att fler barn ska få prova på triathlon. Med hjälp av en sponsor i Karlshamn som går in och betalar startavgiften för barnen, är det därför även i år gratis för barn upp till 13 år att vara med och tävla.   Tävlingssträckan för barn är dock lite kortare i år än 2012. Banan består nu av 100 simning,  2,5 km cykling och 1,25 km löpning. Allt sker under övervakning av funktionärer så man är aldrig ensam någonstans, säkerheten är stor ffa vid vattenmomentet. Banan man cyklar på är en lugn väg med lite trafik och löpningen är på en cykelbana vid sjön.  Vill man kan man precis som Saga ha mamma eller pappa med sig då man tävlar. För det kan vara bra att ha någon med sig; ”jag blev trött och att springa var jobbigt” säger Saga

 

Lilla Sportspegeln kommer

Vi frågar Hugo om han kan tänka sig att tävla i triathlon igen ”Jag tyckte det var kul att tävla och det var bra att få en vattenflaska och medalj i mål” berättar Hugo. Saga däremot tyckte det var ganska jobbigt med triathlon, och hon är inte särskilt sugen på att tävla igen. ”Men det var skönt att komma i mål! ” utbrister hon.

I år kommer Lilla Sportspegeln att komma till tävlingen för att göra reportage då barnen tävlar och klubben hoppas att det ska locka fler barn att vara med i år. ”Vi vill visa att alla kan hålla på med triathlon, liten som stor” säger Mattias Nilsson som är en av medlemmarna i Karlshamns SK Triathlon. ”På tävlingen har vi flera klasser, både prova-på för första gångs triathleten och en sprint där även erfarna triathleter är med. Vi vill visa att triathlon är en allsidig sport för hela familjen och det handlar om att genomföra tävlingen på sitt sätt och att ha kul denna dag. Vi tycker det är viktigt att tävlingen är så rolig som möjligt för barnen, så att de kanske vill fortsätta med triathlon då de blir äldre” avslutar han.

Anmälan gör Du på via hemsidan: http://www3.idrottonline.se/KarlshamnsSK-Triathlon/

Följande klasser finns: Pojk / flick: Simning 100 m, Cykling 2.5 km, Löpning 1,25 km Mini: Simning 350 m, Cykling 9,5 km, Löpning 2,5 km Sprint: Simning 750 m, Cykling 20 km, Löpning 5 km

Bookmark the permalink.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.