Veckans hälsoinspiration: Kinesiologitape vad är det??

Kinesiology Tape utvecklades i Japan för snart 25 år sedan och metoden används vid idrottsskador, smärttillstånd och rehabiliteringen över hela världen. Till skillnad mot vanlig sporttejp så tillåter Kinesiology Tape full rörlighet i såväl muskler som leder men med en bibehållen stödfunktion. Tapen är tunn och elastisk, och vattentålig så Du kan både duscha och simma med den.

Tapen överför en s.k ”positiv sensorisk information” till kroppen och anses gynna kroppens läkningsprocess. Kinesology Tape bildar små veck eller upphöjningar under huden vid applicering och minskar trycket mot smärtområdet och ger en ökad cirkulation. Detta ger en snabb. behaglig smärtlindring och avlastning. Forskare i Japan menar att genom sina egenskaper så minskar Kinesiolgy Tape inflammationer.

En del idrottare använder främst tapen för att förhöja prestanda vid träning/tävling. Själv använder jag tapen då jag tävlar för att minska belastningen på mitt opererade knä och avlasta min rygg.

Kinesiology Tape används av allt fler kliniker och sjukgymnaster just därför att användningsområdena är så många, detta är inte ett hjälpmedel bara för idrottsaktiva. På min mottagning använder jag tapen till kunder med t ex ryggskott, tennisarmbåge, olika muskelskador och whiplashskador. Kinesiology Tape kan också användas vid spänningshuvudvärk, migrän, frusen axel, impingement, nackspärr, bäckenbesvär, muskelbristningar, piriformis syndrom, knäartros, knäskador mm mm.

Bookmark the permalink.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.