VECKANS HÄLSOINSPIRATION: Vad har Du får träningsmål 2013?

Nytt år och nya utmaningar närmar sig, både för träningen och för hälsan!
Kanske har Du bestämt Dig för att börja träna nästa år eller kanske funderar Du på att börja med en ny träningsform? Oavsett vad Du går i för tankar inför Din träning nästa år är det viktigt att hålla motivationen uppe. Lättast gör Du det om Du har ett tydligt mål för Din träning, t ex ”jag vill springa Tjejmilen i september 2013”.
Med ett tydligt mål, som är uppdelat i mindre delmål och ett måldatum då målet ska vara uppnått, är det lättare att fokusera de dagar då ”latmasken” inom Dig vill krypa fram.

Det viktiga är att välja ett mål som passar för Dig, Dina förutsättningar och intressen. Målet hjälper Dig att fortsätta träna när det är som jobbigast och det blir roligare att träna ju närmare målet Du kommer. Men har Du inte roligt då Du tränar blir träningen genast till ett tråkigt måste och något som lätt inte blir av.
Vad jag menar är att om Du inte gillar att springa, så ska Du kanske inte sätta som mål att springa Tjejmilen, det är nästan dömt att misslyckas. Satsa på att träna något som Du tycker är roligt och tänk på att lite extra träningsmotivation får Du om Du tränar tillsammans med en go´kompis eller Din partner.

Förutom att ha ett mål med träningen brukar jag själv hålla motivationen på topp med ett mycket enkelt trick som går hem varje gång, stavas MUTA eller belöning om Du hellre vill. Unna Dg själv något efter att Du tränat, inte efter varje pass såklart men lite då och då för att öka motivationen
Jag brukar unna mig att gå på massage ungefär var 3:e-4;e vecka. Om jag kanske inte tränat alla pass som jag förutsatt mig att göra eller om jag varit sjuk så jag inte kunnat träna, ja då unnar jag mig massagen ändå. Att straffa sig själv för missade träningspass är inget som ger ökad träningsglädje! Snarare tvärtom….

Så ladda Dig själv inför 2013 med ett mål för Dig och Din hälsa, det är Du värd!
GOTT NYTT ÅR!!! //Anna

Bookmark the permalink.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.