Veckans hälsoinspiration – Har Du rätt snörning?

Får Du blåsor och blåa naglar då Du springer mycket, eller kanske t o m stukar fötterna? Det kan hänga på snörningen på Dina skor! Här kommer 4 tips för Dig att prova (givetvis ska Du uppsöka en kunnig sjukgymnast eller läkare om Du har haft problem med smärtor i fötterna en längre tid)

1) Du har problem med att Din häl glider upp ur skon. Denna snörning ger stöd för ankeln utan att resten av skon sitter onödigt hårt och den motverkar även pronation.
Så gör du: Trä skosnörena upp genom skon i ett sicksackmönster som vanligt. Men i stället för att sluta med att trä igenom de två näst översta hålen gör du ytterligare en ögla i översta hålet och korsar snöret över till den andra sidans ögla. Dra växelvis i höger och vänster snöre tills skon är tillräckligt åtdragen, Avsluta med en rosett.

2) Du har en hög vrist och besväras av att skosnörena trycker på foten.
Så gör du: I stället för att snöra skon på tvären, ska du snöra den parallellt. Då får du mer plats för foten. Börja i hålet närmast stortån, och snöra direkt upp genom hålet ovanför. Korsa direkt över foten och in genom hålet framför snöret två hål upp och korsa, kör två hål upp och korsa tills du når det näst översta hålet. För motsatt ända av snöret upp genom hålen på samma sätt. När du når det näst översta hålet knyter du en rosett.

3) Du har problem med att Du ofta får blå naglar då du sprungit:
Så gör du: För snöret genom hålet närmast din stortå och hela vägen upp på vristen till hålet näst överst på motsatt sida. Trä 15–20 cm snöre igenom. Snöra nu hela skon med den andra ändan av snöret genom att först föra den på tvären och upp igenom hålet närmast lilltån. Avsluta snörningen i det näst översta hålet och bind en rosett.

4) Du har en bred framfot som som är bredare än din vrist och det trycker över framfoten då du sprungit en stund:
Så gör du: Ta ur skosnörena och mät dem. Köp fyra skosnören som är hälften så långa som det ursprungliga skosnöret. Snöra nu skorna som du brukar, men använd två snören för varje fot. Då kan du bestämma precis hur hårt du vill snöra runt din vrist respektive din tå och därmed ge framfoten mer plats.

LYCKA TILL & JOGGA LUGNT! //Anna

Bookmark the permalink.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.