Veckan hälsoinspiration: 5 enkla övningar med gummiband


Väskan är packad och Du är redo för semester. Fantastiskt skönt! Men bara för att Du är ledig behöver Du inte sluta med träningen eller hur? Du hinner ju både träna några minut…er varje dag OCH slappa!

Brukar Du inte styrketräna är gummibandsträning en lätt och enkel början. Ett vanligt enkelt träningsgummiband finns att köpa i sportaffären, på nätet eller hos Din sjukgymnast. Fördelen med gummibandet är att ett det väger i stort sett ingenting och det tar knappt någon plats i resväskan. Dessutom kan Du träna i stort sett hela kroppen med hjälp av gummiband.

Här får Du tips på 5 enkla övningar som Du kan prova under Din ledighet!

1) Axellyft: stå på gummibandet, och håll i varsin ände av bandet. Dra försiktigt med lätt bödja armar upp till axelhöjd. Håll emot på tillbakavägen.

2) Knäböj: stå på gummibandet, fäst det över dina axlar och håll stadigt i varsin ände av bandet. Res Dig försiktigt upp till raka ben och jobba mot motståndet i gummibandet. Gå sedan sakta ner igen till lätt böjda knän.

3) Biceps curls: stå på gummibandet, och håll i varsin ände av bandet. Börja med raka armar och jobba upp mot bröstet och upp till axelhöjd. Håll emot på tillbakavägen.

4) Sittande rodd: Sitt med lätt böjda knän, gummibandet under fötterna. Jobba från knäna, och dra gummibandet in mot magen så du känner att skulderbladen går ihop och sedan tillbaka igen. Jobba hela tiden med rak rygg!

5) Utsida lår och balans: stå på ett ben, gummibandet fäst om benet Du står på. Jobba rakt ut åt sidan med sträckt knä och gå sedan långsamt tillbaka.

OBS! Tänk på att om Du har problem med lederna eller är väldigt ovan att träna bör Du kontakta en sjukgymnast eller PT på ditt gym. Då kan Du få ett träningsprogram med rörelser som är anpassade efter Dig, så att du inte riskerar att skada Dig. Träningen ska inte göra ont!

Bookmark the permalink.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.